Τόν Νεοέλληνα τού Πανούση τραγούδησαν στό X-factor. Κι ή Παπαλάμπραινα γυμνή, χαιδεύει δωρο-συσκευή, σ' ένα τηλεπαιγνίδι πουλημεεεένο.




Ένας τελικός - μαραθώνιος ήταν αυτός του X Factor(κράτησε από τις 9.00 μέχρι τη 1.00), αλλά κομμάτια να γίνει που πιαστήκαμε στον καναπέ τέσσερις ολόκληρες ώρες. Μάλλον αυτή ήταν η τελευταία φορά που βλέπαμε τον Sakis Ρουβά σε ρόλο παρουσιαστή και χρειαζόταν να τον απολαύσουμε. Τς τς δε λέει να βγει η «ρουβίτσα» από το πετσί μου. Εξάλλου, οι άνθρωποι της παραγωγής έβαλαν τα δυνατά τους να μετατρέψουν τον τελικό σε ένα μεγάλο πάρτι, όπου εκτός των τεσσάρων φιναλίστ είχαν και άλλες εκπλήξεις.

Νατάσσα Θεοδωρίδου να τραγουδάει play back παλιές και νέες επιτυχίες της (μόνο όσες έφεραν την υπογραφή τουΓιώργου Θεοφάνους), τους παίκτες που είχαν αποχωρήσει να τραγουδούν (ευτυχώς play back) χωρισμένοι σε γκρουπ και την «Λόλα» - ναι της σειράς του ΑΝΤ1 - επίσης να τραγουδά και να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Επειδή, ο τελικός ήταν πάρτι, η παραγωγή μάλλον κάπου μπερδεύτηκε και είπε να κάνει ο, τι συνήθως κάνουμε στα πάρτι. Φέρνουμε κάποιους για να σπάσουμε πλάκα.

Έτσι, στη σκηνή του X Factor ανέβηκαν τα «παρατράγουδα» που πέρασαν από τις οντισιόν το καλοκαίρι και για ένα δεκάλεπτο ο τελικός θύμισε τις «Αϋπνίες» της Αννίτας Πάνια, με περισσότερο γκλίτερ. Εξάλλου, ένα από τα «παρατράγουδα» ήταν τάλε κουάλε η γυναίκα - Μαραντόνα. Αλλά λέω να το ξεχάσω αυτό. Βέβαια, αν και το κλίμα ήταν ευχάριστο δεν έλειψαν και οι σπόντες ανάμεσα στους κριτές, Γιώργο Θεοφάνους και Νίκο Μουρατίδη και κρίμα που έκοψαν τη φάση η Κατερίνα Γκαγκάκη και ο Γιώργος Λεβέντης, διότι ένα τελευταίο... μαλλιοτράβηγμα νομίζω ότι το θέλαμε. Έτσι για να θυμόμαστε την κόντρα τους.

Α, πώς ξεκίνησε η ιστορία; Οι «Τριημιτόνιο» τραγούδησαν Τζίμυ Πανούση «Νεοέλληνας», παράφρασαν τους στίχους για τις ανάγκες του πάρτι κι αυτό δεν άρεσε στον Μουρατίδη, ο οποίος μέσα στο γιορτινό κλίμα, βρήκε να τους... ισοπεδώσει, λέγοντας ότι θα τους έδιωχνε αν το είχαν πει την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Θεοφάνους υπερασπίστηκε το γκρουπ του, λέγοντας «ευτυχώς που δεν επέλεγε ο Νίκος τα τραγούδια σας γιατί δεν θα είχατε φθάσει στον τελικό» κι εκείνος απάντησε «το παιγνίδι είναι πουλημένο». Μάλιστα. 

Στη σκηνή εμφανίσθηκε η Νατάσσα Θεοδωρίδου, η οποία ερμήνευσε Γιώργο Θεοφάνους, ενώ πριν εμφανιστεί η αοιδός, οι παίκτες που είχαν αποχωρίσει, χωρισμένοι σε γκρουπ ερμήνευσαν επιτυχίες της (πάλι Γιώργο Θεοφάνους) και μπορώ να σου πω ότι το μέρος αυτό μού θύμισε τα μπουζούκια, που πηγαίνεις νωρίς για να πιάσεις το τραπέζι, βγαίνουν στην αρχή οι «μικροί» και μέχρι να τελειώσει το μαρτύριο σου, τρως το πιάτο με τα φιστίκια. 

Οι πρώην συμπαίκτες των τεσσάρων φιναλίστ εξέφρασαν και την επιθυμία ή το πιστεύω τους για το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής και οι απόψεις διχάστηκαν ανάμεσα σε Λούκα και Νικόλα. Φαν του νικητή ήταν η Κελυ, ο Χρήστος, ο Κωνσταντίνος και η Ειρήνη (μάλλον αυτή είχε ένα λόγο παραπάνω) και άμα ο Sakis είπε το όνομα του, πίσω στα παρασκήνια οι παραπάνω ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Πάντως, Νικόλας και Λούκας - είναι φίλοι μεταξύ τους - αγκαλιασμένοι περίμεναν τα αποτελέσματα, ενώ μετά το τέλος μόνο καλά λόγια είχε να πει ο ένας για τον άλλον.

Σχόλια