Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook...

Η γιαγιά σου τα έλεγε με τον παππού μέσω ερωτικών επιστολών, η μαμά σου στις ροκ συναυλίες, η αδερφή σου στα chat room κι εσύ βιώνεις τον έρωτα και το φλερτ στα χρόνια του Facebook. Πόσο εύκολο είναι να είσαι με κάποιον την εποχή άνθισης των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων και ποιοί άγραφοι κανόνες περιμένουν να τους ακολουθήσεις;

Τα είδη των δικτύων: κατ' αρχάς υπάρχουν site που δημιουργήθηκαν για διαδικτυακές γνωριμίες. Υπάρχουν άλλα που στηρίζονται στις ομοιότητες των χρηστών και στα κοινά ενδιαφέροντα. Ενώ σε άλλα, ξεκινάς απλά για να βρεις τους ήδη υπάρχοντες φίλους και γνωστούς, και έπειτα γνωρίζεις τους φίλους φίλων. Το ποιό θα διαλέξεις βασίζεται καθαρά και μόνο στο σκοπό που έχεις. Αν θέλεις να φλερτάρεις με κάποιον προτίμησε μια καθαρά συνοικεσιακή ιστοσελίδα.

Αγάπησα ένα προφίλ!!!
Αγάπησα ένα προφίλ!!!


Και οι ιεροί κανόνες του διαδικτυακού φλερτ:


  • Να είσαι επιλεκτική: δεν κάνουμε διαγωνισμό των περισσότερων φίλων στο Facebook. Δεν χρειάζεται να αποδέχεσαι τα αιτήματα φιλίας (friend requests) από τον οποιοδήποτε, ακόμα κι αν έχετε 5 ή 10 κοινούς φίλους. Φυσικά, το να διαβάζεις εξονυχιστικά ατελείωτα προφίλ αγοριών δεν είναι και ότι πιο ρομαντικό και θυμίζει διαδικασίες πρόσληψης υπαλλήλου. Αυτός ο τρόπος πάντως θα σε γλυτώσει από απογοητεύσεις. Δηλαδή, αν ψάχνεις ένα αγόρι έξυπνο και μαθηματικό μυαλό, δεν πρέπει να κάνεις φίλο σου έναν τύπο που το e-mail του είναι γεμάτο με ορθογραφικά λάθη.

  • Απόφυγε τις φωτογραφίες με μαγιό: η φωτογραφία που θα βάλεις στο προφίλ σου θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του χαρακτήρα σου αλλιώς θα μοιάζει με προσπάθεια να πλασάρεις κάτι διαφορετικό από αυτό που είσαι. Έπειτα δεν χρειάζεται να αναρτάς ατελείωτες φωτογραφίες από κάθε γεγονός της ζωής σου. Έτσι κάνεις επίδειξη του εαυτού σου και κινδυνεύεις να σε ματιάσουν οι κακοπροαίρετοι. Άλλωστε υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν ορατές τις φωτογραφίες σου, σε όσους θέλεις εσύ και μόνο. Όσον αφορά την φωτογραφία του προφίλ, το μαγιό εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί από κάποιον που θα θεωρήσει πως είσαι διαθέσιμη να κάνεις και να πεις περισσότερα από όσα θες στην πραγματικότητα.

  • Αν έχεις σχέση το δηλώνεις;: δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα. Αν θες να είσαι ειλικρινής και έχεις μια σχέση που τη σέβεσαι, καλό είναι να το δηλώσεις. Αν και το αγόρι σου είναι μέλος της διαδικτυακής παρέας, συνεννοηθείτε από πριν και ακολουθείστε μια κοινή στρατηγική στο θέμα. Άλλωστε, ατελείωτοι καυγάδες έχουν γίνει για αυτό relationship status (κατάσταση σχέσης). Αν εκείνος δεν θέλει να δηλώσει πως είναι μαζί σου, δεν αποτελεί ένδειξη ότι σε απατά σον και καλά.

  • Η μετάβαση στην πραγματικότηταδεν βρίσκεσαι στο Μάτριξ για να τα κάνεις όλα μέσω web. Σίγουρα η διαδικτυακή επαφή και προσέγγιση είναι ευκολότερη, αλλά μόνο όταν γνωρίσεις κάποιον από κοντά θα είσαι σίγουρη για τα συναισθήματα που τρέφεις για εκείνον. Αν απλά θέλεις να περνάς όμορφα το χρόνο σου χωρίς παραπάνω οικειότητες, πρέπει να περάσεις στο επόμενο οn line φλερτ, όταν το προηγούμενο γίνει άκρως πιεστικό.

  • Τους πρώην τους κάνουμε φίλους;: εξαρτάται από τη σχέση που έχεις διατηρήσει με τον καθένα. Σκέψου απλά πως ο πρώην μπορεί να μην βρίσκεται στην ίδια φάση με σένα ( να μην σ' έχει ξεπεράσει για παράδειγμα) και να κατασκοπεύει την κάθε σου κίνηση. Και ιντερνετικά ασφαλιστικά μέτρα δεν υπάρχουν. Όσον αφορά τις δικές του πρώην, φυσικά και δεν τις κάνεις φίλες (ναι, έχει συμβεί και αυτό). Δεν υπάρχουν ανωτερότητες σε αυτά τα ζητήματα. Διαδικτυακά ή μη, η πρώην είναι πάντα πρώην.

  • Δεν βγάζουμε ντελάλη το πότε φεύγουμε ή το πού είμαστε: ανάμεσα στους δεκάδες φίλους ή απλούς γνωστούς και αγνώστους μπορεί να βρίσκονται άτομα που κάτι θέλουν να κερδίσουν από εσένα. Υπάρχουν περιπτώσεις κοριτσιών που έγραφαν στο status τους: '' φεύγω για Γαλλιά'' και απόρησαν την στιγμή που επέστρεψαν και βρήκαν το σπίτι τους άδειο.

      Τα πλεονεκτήματα του διαδικτυακού φλερτ:

    1. Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των χρηστών είχαν ευτυχή κατάληξη στη γνωριμία μέσω ίντερνετ.

    2. Άτομα φρεσκοχωρισμένα, είδαν την αυτοπεποίθησή τους να αυξάνεται μετά από το ενδιαφέρον που είχε το προφίλ του στο Facebook για παράδειγμα.


      Τα μειονεκτήματα του διαδικτυακού φλερτ:

    3. Η πληθώρα των διαφορετικών προφίλ και η διαδικασία επιλογής του σωστού υποψηφίου μπορεί να σε κάνει να πελαγώσεις.

    4. Ένα ψεύτικο προφίλ, μπορεί να σου δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες που θα γκρεμιστούν στην από κοντά γνωριμία. Για παράδειγμα, εσύ είδες φωτογραφία προδιαγραφών Μπραντ Πιτ και τελικά στο ραντεβού ήρθε ο Κουασιμόδος. 


      Από την Κατερίνα Πατούλιαhttp://www.womenonly.gr/article.asp?catid=14190&subid=2&pubid=1801803&tag=8034

    5. Σχόλια