Χορευταράς ο Δ. Αβραμόπουλος, αλλά καί η Βάσω Παπανδρέου καί η Ιωάννα Μειμαράκη. Συναίνεση...


Κι ενώ από τη μεγάλη διεθνή κρίση και το χορό των χαμένων δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν χάσει τον μπούσουλα, όχι μόνο οι φτωχοί, αλλά και οι Κροίσοι, η Αποκριά προς το τέλος της προχωρεί και τελειώνουν κι οι χοροί. Και για όλους εμάς αρχίζει να γίνεται της μόδας ο χορός της... κοιλιάς.

Δείτε τώρα σύμπτωση. Ενώ είναι αναγκαίο όλοι οι Έλληνες σύσσωμοι, εν χορώ, να βρούμε λύσεις να σωθούμε, για να μη διαλυθούμε και σε χορούς σύμπνοιας και ειρήνης να εκπαιδευτούμε, όλοι οι πατέρες και οι μητέρες του έθνους εντός Βουλής μαλλιοτραβιούνται και δεν συνεννοούνται.

Γι αυτό εγώ ενθουσιάστηκα μόλις ανακάλυψα ότι εκτός Βουλής πολλοί νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές διάφορων κομμάτων και χρωμάτων βρέθηκαν μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι για χάρη ενός πενηντάρη και απέδειξαν σε ένα μεγάλο πάρτι σε κεντρικό εστιατόριο ότι μπορούν να χορέψουν μαζί σε κλίμα σύνεσης και συνένωσης.

Και δείτε τώρα σύμπτωση: Πριν σας περιγράψω τι έγινε σ' αυτό το πολύ «in» club-restaurant σε οδό του Κολωνακίου, που το όνομά της έχει σχέση με κρέας και, φυσικά, με Απόκριες, όπου συνάντησα τόσους σταρ της Βουλής να είναι και σταρ του χορού, πρέπει να σας πω ότι πήγα στο Θέατρο «Ιλίσια-Βολανάκης», δίπλα στο Θέατρο «Ιλίσια-Ντενίση», και ενθουσιάστηκα με το έργο του Richard Alfieri «Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες». Η μεγάλη μας ηθοποιός Ρένη Πιττακή σε μια συγκλονιστική ερμηνεία μας παρέσυρε να χορέψουμε μαζί της από τανγκό, βαλς και σουίνγκ μέχρι τσατσά, φλαμένκο και ροκ, έχοντας δίπλα της ένα νεαρό δάσκαλο χορού, που ερμηνεύει εκρηκτικά και συγκινητικά ο Κωνσταντίνος Κάππας. Σε ένα θέατρο ασφυκτικά γεμάτο από θεατές, που χόρευαν, χαμογελούσαν και δάκρυζαν μαζί τους.

Ήταν μία από τις ωραιότερες παραστάσεις που είδα στη ζωή μου. Και δικαιολογημένα όλοι μας αποθεώσαμε την Ρένη Πιττακή και τον Κωνσταντίνο Κάππα. Στάθηκα πολύ τυχερός.

Ενώ λοιπόν βρισκόμουν σε κατάσταση απογείωσης και έκστασης, στάθηκα διπλά τυχερός, όταν μια μέρα μετά πέρασα συμπτωματικά από το Κολωνάκι, από αυτό το club-restaurant που σας είπα στην αρχή, όπου τρελάθηκα, γιατί βρέθηκα ανάμεσα σε πολλούς πολιτικούς σταρ χορευτές, που δεν χρειάζονται μαθήματα χορού, αφού οι ίδιοι μπορούν να διαπρέψουν και ως χοροδιδάσκαλοι.

Ήταν μια βραδιά ονειρική, ένα γλέντι απολαυστικό, για τα γενέθλια ενός γοητευτικού, ερωτικού και ενωτικού πενηντάρη, που είναι παντρεμένος με μια καλλονή διάσημη Αθηναία. Στο γενέθλιο αυτό πάρτι του ωραίου πενηντάρη, που ξεκίνησε με χαβιάρι και σαμπάνιες, ήταν καλεσμένοι περίπου 100 επώνυμοι φίλοι του επιχειρηματικού, πολιτικού, αθλητικού και καλλιτεχνικού κόσμου, που όλοι ήταν εκπληκτικοί χορευτές, όχι μόνο σε ελληνικούς, αλλά και σε χορούς όλων των χωρών. Από τανγκό, βαλς, τσατσά, μάμπο και τσάρλεστον μέχρι ροκ, χάλι γκάλι, χιπ χοπ και rnb σε ήχους heavy metal, ροκ, τζαζ, chill out μέχρι spirituals.

Μαθήματα χορού, σύνεσης και συναίνεσης πείτε μου, πώς να μην ενθουσιαστώ όταν είδα τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο να χορεύει εκπληκτικά τόσους μοντέρνους χορούς, αν βρείτε με ποια; Με τη μεγάλη μας Μαρινέλλα. Και πώς να μη χειροκροτήσω και το μέγα σταρ της δισκογραφίας Μάκη Μάτσα, που εντυπωσίασε τους πάντες μαζί με την Βάσω Παπανδρέου, τη σταρ της Βουλής και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ;

Εκρηκτική έκπληξη και η τόσο διακριτική Ιωάννα Μεϊμαράκη, σύζυγος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που χόρεψε ζεϊμπέκικο καλύτερα και από τον άντρα της, αλλά και από τον Γιώργο Παπανδρέου, που δεν ήταν όμως εκεί, σ' αυτή τη γιορτή. Χόρεψε καλύτερα και από τον αξιαγάπητο Γιώργο Κατσιφάρα, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους, όπως και ο Γιώργος Ρωμαίος, ο εξαίρετος δημοσιογράφος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κι αυτός.

Ήταν ακόμα εκεί ο αγαπημένος μας σταρ του θεάτρου και της τηλεόρασης Γρηγόρης Βαλτινός με τη σύζυγό του Εύα Μπίθα, που είναι και εκπληκτικός τραγουδιστής και χορευτής.

Ξαφνικά έφτασε η ώρα να κοπεί η γενέθλια τούρτα με τα πενήντα κεράκια. Κι ενώ όλοι περίμεναν να ακουστεί το «Ηappy birthday to you», έγινε πανζουρλισμός όταν ακούστηκε το περίφημο τραγούδι του Ζαμπέτα: «Ο πενηντάρης, ο πενηντάρης, είναι ένας νέος της εποχής, κυκλοφοράει σαν εικοσάρης κι είναι ωραίος σαν εραστής». Ήταν πραγματικά ό,τι έπρεπε για τον πενηντάρη που γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Εκεί είδα και πολλούς επώνυμους οπαδούς, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ, που όλοι ήταν φίλοι μεταξύ τους, χωρίς αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς. Δεν είδα όμως ούτε τον Άδωνη Γεωργιάδη ούτε τη διάσημη μαέστρο σύζυγό του, την Ευγενία Μανωλίδου, σταρ του ΑΝΤ1 με τη «Στιγμή της αλήθειας», που ίσως δεν μπορούσε να έρθει, γιατί προετοίμαζε τα δικά της γενέθλια, που είναι αύριο, 27 Φεβρουαρίου.

Στο πάρτι αυτό, ίσως επειδή έχουμε ακόμα απόκριες, όλοι είχαν βάλει το καλό τους πρόσωπο. Κι επειδή κι εγώ πιστεύω στη «Στιγμή της αλήθειας», πώς να μην ευχηθώ αυτή η σύμπνοια των πολιτικών μας, που ήταν παραδειγματική σ' αυτό το πάρτι γενεθλίων, να διατηρηθεί και μέσα στη Βουλή; Και όλοι μαζί οι πολιτικοί να κάνουν μαθήματα χορού, σύνεσης και συναίνεσης, για να χορέψουν μαζί τους όλοι οι Έλληνες το χορό της ειρήνης και της εθνικής αναγέννησης;

http://www.womenonly.gr/loipon/kosmikaarticle.asp?catid=13952&subid=2&pubid=1783759&tag=8034

Σχόλια