Γιάννης Κλωνιζάκης («Ολύμπιος» στην οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση»): Ηταν παρών την ώρα του βασανισμού μου;

Κύριε Διευθυντά,
Πέρασαν σαράντα χρόνια από τότε που μια ομάδα ανθρώπων, με πρώτο τον Αλέξανδρο Παναγούλη, προσπάθησε με τα ελάχιστα μέσα που διέθετε να ανατρέψει μια δικτατορία.
Για πολλούς ίσως το εγχείρημα να ήταν "αφελές, πολιτικά και όχι μόνο.
Ομως αυτοί οι άνθρωποι δεν το έβαλαν κάτω, δεν ανέχτηκαν μια κατάσταση, πάλεψαν έστω και με "σφεντόνες"...
Σαράντα χρόνια μετά έκαναν την εμφάνισή τους μια σειρά δημοσιεύματα, που εν είδει ιστορικών αποκαλύψεων, έμμεσα ή άμεσα θέτουν σε αμφισβήτηση την παραπάνω πράξη. Ισως όχι την ίδια την πράξη, αλλά τα κίνητρά της, κατασκευάζοντας ιστορίες συνωμοσίας για δήθεν οργάνωση που στην ουσία εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας εκ των δύο τάσεων της χούντας.
Οσον αφορά το παραπάνω δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία συζήτησης, διότι μέσω της επιστολής των συναγωνιστών μου, την οποία συνυπογράφω, έχω καλυφθεί πλήρως.
Οσον αφορά όμως το πρόσωπό μου και τις έμμεσες "κατηγορίες" του κ. Δρουσιώτη για δήθεν "... προφορική απολογία, χωρίς να προηγηθεί ερώτηση και χωρίς να ασκηθεί πίεση..." και για "... ευδιάκριτη η διαφορά μεταξύ αυτών που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο απολύτως συνεργάσιμοι..." θα ήθελα να απαντήσω.....
..........Το ατσαλάκωτο χαρτί και η ψευτοϋπογραφή την ώρα της προανάκρισης ίσως να μην αποδεικνύουν το "ευχάριστο" της συνάντησης με τους βασανιστές, όπως μας το παρουσιάζει ο κ. Δρουσιώτης -του οποίου η βεβαιότητα είναι τέτοια ώστε να βάζει σε υποψίες και τον πιο αδαή αναγνώστη ότι ίσως να ήταν παρών την ώρα του βασανισμού μου.

ολη η επιστολη Κλωνιζακη στο http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%C4%F1%EF%F5%F3%E9%FE%F4%E7%F2&a=&id=28456152

Σχόλια