Πως ένας Πρετεντέρης, "δημοσιογράφος" ελέω γονικής παροχής, ανατρέπει κάθε πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ;

Με αφορμή:
Το κείμενο του antinews “Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται επειγόντως …επικοινωνιολόγο” (http://www.antinews.gr/?p=3229), όπου επισημαίνεται ότι ο Πρετεντέρης προσπαθεί ν’ αποδείξει ότι το ζήτημα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ με το βίντεο, πρόκειται για «μούφα» υπόθεση που θα γυρίσει «μπούμερανγκ» στο ΠΑΣΟΚ
Τον πρώτο σχολιασμό μας, αμέσως με την ανάδειξη του θέματος με το βίντεο, “Ντοκουμέντο νοθείας... και λοιπόν;”
(http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/09/blog-post_2474.html)και αφού πέρασαν πολλές ώρες από την «αποκάλυψη», οφείλουμε να επισημάνουμε, να αναρωτηθούμε, να διαπιστώσουμε:
α. Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τους θεσμούς και το δημοκρατικό πολίτευμα, γιατί δεν το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Κι αυτό γιατί κάθε Παρασκευή, ο ίδιος προσωπικά καταθέτει τους τελευταίους μήνες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, ακόμη και ψήλου πήδημα.
β. Για ένα ζήτημα που δυναμιτίζει το θεσμό του κοινοβουλίου, γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν επισκέφθηκε προσωπικά για να ενημερώσει: τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της βουλής;
γ. Δεχόμενοι ότι οι «επικοινωνιολόγοι» του ΠΑΣΟΚ (αφήνοντας κατά μέρος την οργή και το θυμό μας, για το ότι ένα σοσιαλιστικό κίνημα έχει ανάγκη «επικοινωνιολόγων») σχεδίασαν αυτή την πολιτική παρέμβαση, που ενέκρινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:
1. Γιατί δεν επιλέχθηκε ως ημέρα ανάδειξης του ζητήματος, η ημέρα της Συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ;
2. Στον «επικοινωνιακό» σχεδιασμό είχαν ληφθεί υπόψη ορισμένα απλά, αλλά σημαντικά ζητήματα; Π.χ. ο χειρισμός και η διαχείριση του θέματος, το ότι σήμερα κανείς δεν μιλάει για τη φορομπηχτική πολιτική της δεξιάς, ότι πέρασε, αν όχι στην αφάνεια, σε άλλο επίπεδο το καραμπινάτο σκάνδαλο με τους μεσίτες παπάδες, ότι δόθηκε μια «ανάσα» στη δεξιά μπροστά στα οξυμένα προβλήματά της κ.α.π.
3. Υπάρχει σχεδιασμός για την εξέλιξη του ζητήματος;
δ. Ποιος σχεδιασμός προέβλεπε ότι σχεδόν μετά από 12 ώρες, μόνο το ΚΚΕ έχει εκφράσει σαφή πολιτική θέση, για «όργιο νοθείας»;
στ. Γιατί σχεδιάστηκε μια τέτοια σημαντική αποκάλυψη να έχει χαρακτήρα απλής διαπίστωσης;Πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά και οι προβληματισμοί.Για εμάς οι διαπιστώσεις παραμένουν ίδιες.
Περιγραφικά, για την ώρα:Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να «παίζει», ή να ασκεί το χόμπι της πολιτικής εξάσκησης χρησιμοποιώντας ως όχημα το ΠΑΣΟΚ.
Όσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για την δραστηριοποίηση της οργάνωσης (ομιλία Σπόρτινγκ, ενόψει αναμέτρησης με Βενιζέλο), Τοπικές Οργανώσεις, Νομαρχιακές Οργανώσεις, Οργανώσεις Χώρου Δουλειάς κ.λ.π. το κίνημα δεν έχει καμία ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης στην κοινωνία.Ο πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να έχει για φίλους όποιους επιθυμεί. Δεν έχει δικαίωμα να θέλει να κατασκευάσει τους φίλους του σε στελέχη.
Στου κασιδιάρη (ΠΑΣΟΚ) το κεφάλι δεν μπορούν κάποιοι να εξασκούνται στην κομμωτική.Ο κάθε Πρετεντέρης έχει την ικανότητα να εκμηδενίζει τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, ο πρόεδρος θα πρέπει να επανεκτιμήσει-αντικαταστήσει όλους αυτούς που του έχουν εισηγηθεί τις μέχρι σήμερα πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες ήταν όλες άστοχες.Κι επειδή πλησιάζει η ώρα να ξημερώσει.Αν ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πραγματικά ενδιαφέρον, θέλει και μπορεί, να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το λαό στην κυβερνητική εξουσία (είμαστε «ρεαλιστές» και δεν μιλούμε για πολιτική εξουσία), οφείλει να πάψει να «παίζει».
Ένα λαϊκό σοσιαλιστικό κίνημα, δεν μπορεί να εξαντλεί την πολιτική του δράση σε ανοησίες, ασάφειες, γενικότητες και δήθεν «εκσυγχρονιστικές» αρλούμπες (αυτές τις δοκίμασε ο λαός στο πετσί του από τη λαίλαπα του σημιτισμού).Ένα λαϊκό σοσιαλιστικό κίνημα έχει επιλέξει με ποιους πορεύεται και ποιους αφήνει!
Συνεπώς, αδιαφορώντας για τις γενικότητες και αοριστίες των «ειδικών», των «τεχνοκρατών», των «επικοινωνιολόγων», των θαμώνων κοσμικών νησιών και κέντρων, επιγραμματικά ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ για τα εξής ζητήματα:
ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (χωρίς συμμετοχές, χωρίς διαβαθμίσεις, χωρίς ένσημα, ακόμη και περίθαλψη, ή γεννήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία τα έξοδα βαρύνουν το κράτος…)
ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (χωρίς άρθρα 16, χωρίς συζητήσεις για μη κρατικά Πανεπιστήμια, χωρίς φόβο για πολιτικό κόστος από το κύκλωμα της παραπαιδείας –είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει καταργήσει τις πανελλήνιες εξετάσεις εισόδου στα Πανεπιστήμια)
Όλες οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του κράτους (φως, νερό, δημόσιες συγκοινωνίες, ΟΤΕ, Ολυμπιακή, ΟΣΕ)
Για να είναι πειστικές οι δεσμεύσεις, καταθέτει προτάσεις νόμου σ’ αυτή τη βουλή, με τις οποίες ανατρέπει αποφάσεις των κυβερνήσεων Σημίτη. Π.χ. αυτοκριτική και κατάργηση του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων (πρόεδρε, θα ήθελες τα παιδιά σου να είναι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι; Αν όχι πρέπει να πείσεις γι’ αυτό)
αυτά για απόψε...
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/09/blog-post_02.html

Σχόλια