Ρουσοπουλος: Τι τα εκαναν τα λαθος συμπληρωμενα ψηφοδελτια; Ας δουμε τι τα εκαναν...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ:
Προσέξτε:
Από τη στιγμή που λαμβάνει κάποιος το ψηφοδέλτιο πίσω για να το υπογράψει, μην ξεχνάτε ότι έχει επάνω, πέραν της δικής του υπογραφής, και την υπογραφή του ψηφολέκτη που ήταν έξω από το σημείο των στενογράφων και των μηχανημάτων.
Άρα, λοιπόν, το ψηφοδέλτιο που θα επέστρεφε, θα έπρεπε να είναι υπογεγραμμένο από τον ψηφολέκτη.
Θα έπρεπε δηλαδή, ένας βουλευτής που ψήφιζε να ξαναπάει να ψηφίσει δεύτερη φορά. Ήταν δύο ψηφολέκτες επαναλαμβάνω, ένας της Νέας Δημοκρατίας και ένας του ΛΑΟΣ. Μέσα ήταν δύο βουλευτές, ένας της Νέας Δημοκρατίας και ένας του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ένας από τους βουλευτές διαπίστωνε ότι κάποιος πήγε για δεύτερη φορά να ψηφίσει, ακόμη και αν μπορούσε να περάσει από αυτούς τους τέσσερις, αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα περνούσε από το μηχάνημα, διότι το μηχάνημα είχε ήδη καταγράψει την ψήφο του.
Το μηχάνημα κατέγραφε την έγκυρη ψήφο, ότι δηλαδή το ψηφοδέλτιο είναι ορθώς συμπληρωμένο με τις υπογραφές που πρέπει επάνω, αλλιώς το απέρριπτε. Αφού το απέρριπτε έπρεπε να δουν ποιο είναι το λάθος. Εάν μεν το λάθος ήταν μουτζούρα, τότε ανακοινωνόταν στους ψηφολέκτες ότι ο βουλευτής αυτός είχε κάνει λάθος και πρέπει να ξαναψηφίσει. Και ήταν σαφές στον κάθε έναν από τους δύο ψηφολέκτες της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ποιος βουλευτής θα έπαιρνε το καινούριο και θα έφερνε το συμπληρωμένο καινούριο. Εάν ήταν απλή έλλειψη υπογραφής, δεν χρειαζόταν να περάσει πάλι από τους ψηφολέκτες που είχαν ήδη υπογράψει. Αλλά έχοντας ήδη υπογράψει κάποιος δεν μπορούσε να παραποιήσει και την υπογραφή αυτών και το ψηφοδέλτιο κάποιου άλλου. Καταλάβατε;

Σχόλια