Πρετεντερης: αν αυτό ήταν η βόμβα και αν αυτή η βόμβα επρόκειτο να ανατρέψει την κυβέρνηση ..τότε η κυβέρνηση μπορεί να κοιμάται ήσυχη.


Η... βόμβα!
Γιάννης Πρετεντέρης
Ειλικρινά δεν κατάλαβα: η πολυδιαφημισμένη βόμβα που ετοίμαζε το ΠαΣοΚ για να ανατρέψει την κυβέρνηση ήταν τελικά αυτή η ιστορία με τα ψηφοδέλτια του Αγοραστού και της Φεβρωνίας; Διότι αν αυτό ήταν η βόμβα και αν αυτή η βόμβα επρόκειτο να ανατρέψει την κυβέρνηση ή έστω να τη στραπατσάρει, τότε η κυβέρνηση μπορεί να κοιμάται ήσυχη.
Με κάτι τέτοιους στην αντιπολίτευση δεν θα πέσει ποτέ!
Εκτός κι αν ακολουθεί κάτι άλλο, το οποίο αγνοώ. Διότι αρνούμαι να πιστέψω ότι το ΠαΣοΚ περίμενε τρεις μήνες για να αποκαλύψει με τόσες τυμπανοκρουσίες ότι ένας βουλευτής της ΝΔ άλλαζε ψηφοδέλτια σε ψηφοφορίες με προδιαγεγραμμένο (και επιτρέψτε μου να πω: αδιάφορο... ) αποτέλεσμα.
Τουλάχιστον όχι το ΠαΣοΚ που ήξερα τόσα χρόνια.
Και το οποίο συνήθιζε να κάνει και πολιτική και αντιπολίτευση με πιο ουσιαστικούς όρους. Αντιθέτως, η καταγγελία θα είχε ίσως μεγαλύτερη βαρύτητα αν το ΠαΣοΚ εγκαλούσε την κυβερνητική παράταξη για ηλιθιότητα. Διότι θα πρέπει ειλικρινά να κινούνται οι άνθρωποι στο ανώτατο όριο ανοησίας για να στήσουν μια ολόκληρη μηχανή αλλαγής ψηφοδελτίων σε ψηφοφορίες για τις οποίες ήταν εκ προοιμίου γνωστό ότι δεν συγκεντρώνουν 180 ψήφους, άρα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Για να είμαι σαφής: τους έχω άξιους να το κάνουν.
Και για να είμαι σαφέστερος: δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν το έκαναν. Μόνο που δύσκολα αποδεικνύεται τι ακριβώς συνέβη και ακόμη δυσκολότερα ό,τι συνέβη θα τσαλακώσει την κυβέρνηση.
Η περίφημη «βόμβα» θυμίζει έντονα στρακαστρούκα.
Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διδακτική αυτή ιστορία μάς λέει περισσότερα για το ΠαΣοΚ παρά για τη ΝΔ. Μας λέει πολλά για ένα κόμμα το οποίο φαίνεται να έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνική πραγματικότητα και το οποίο έχει απολέσει την ευχέρεια ψύχραιμης στάθμισης των πολιτικών πραγμάτων.
Διότι αν θεωρούν ότι στη σημερινή Ελλάδα της οικονομικής δυσπραγίας και της κυβερνητικής αποτυχίας, στην Ελλάδα όπου τίποτε δεν λύνεται και τίποτε δεν προχωράει, η όποια κυβέρνηση μπορεί να κλονιστεί επειδή δύοτρεις ηλίθιοι έστησαν μια ίντριγκα σε κάποιες αδιάφορες ψηφοφορίες της Βουλής, τότε οι άνθρωποι είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι.
Κι αυτό ακριβώς τους λένε οι δημοσκοπήσεις. Οτι για να πέσει μια κακή κυβέρνηση δεν αρκεί να είναι κακή. Χρειάζεται και μια αντιπολίτευση που θα τη σπρώξει. Χρειάζεται δηλαδή ακριβώς αυτό για το οποίο το ΠαΣοΚ αποδεικνύεται ανίκανο.
------------------------------------------
Τωρα φταιει ο Πρετεντερης?
Με το χερι στην καρδια (στους Πασοκους μιλαω) φταιει ο Πρετεντερης?

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιός το είπε? Ο Πρετεντέρης?
ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ