Υπαρχει άλλη αποψι ?? Επιτρεπεται να την διατυπωνουμε??

Σε ολες τις εφημεριδες στα δελτια ειδησεων ακομη και στα περισσοτερα διαδικτυακα ημεριλὅγια υπαρχει μια πολυφωνικη μονοφωνια που θελει να παρουσιαζει:Αφ ενός μεν πανηλιθιο τον εκλεγμενο προεδρο της Γεωργιας , αφ ετερου δε τους Αμερικανους ( που εδώ στην Βλακανοταλιμπανια φταινε και για την τριχωπτωσι για την υπογεννητικoτητα , πιθανως και για την πτωσι της Πολης το 1453) υπευθυνους για την προκλησι της Γεωργιας που εδωσε την προφασι στη Ρωσια να γινη ο ταυρος στο Υαλοπωλειο του Καυκασου, με αγνωστες ακομη συνεπειες .Θεωρω και δεχομαι ότι είναι όλα πιθανα. Ακομη και τα πιο απιθανα…
Πλην όμως καλο είναι να ακουγονται ολες οι αποψεις και να προβληματιζομεθα για το ποσοστο σταλινικου δημοψηφισματος της μιας και μονης «επιτρεπτης» αποψεως που πρεπει να εχουν οι Ελληνες και αυτή είναι :Ο,τι κι αν συμβαινει επι γης Πατερας & μητερα της καταστροφης είναι η Αμερικη.
Διοτι με την στασι μας αυτή, ενω και η Ελλαδα εχει ισχυροτατη ομογενεια σε ολο τον κοσμο εχουμε επιτυχει εμεις οι γηγενεις, να αφοπλισουμε την δυναμι της με τις ακραιες και εξωπραγματικεσ μας θεσεις. Δηλαδη να δειχνουμε αλογο μισος και προκαταληψι χωρις κριτικη, ως εάν υφισταται το δογμα.Ο,τι το λαθος οποια αδικια, οποια επιβουλη εναντιον μας προερχεται από την περαν του Ατλαντικου χωρα… Ισως να υπαρχουν και αυτές οι επιβουλες από εχθρους προαιωνιους αν και οι συσχετισμοι αλλαζουν και συμμαχιες αναθεωρουνται. Αν θελουμε να βλεπουμε…Και να μην φαντταζομεθα μονο συνομωσιες..

Ετσι παρακαλω επιτρεψτε μου να σας παραθεσω μια αναλυσι για την κρισι στη Γεωργια, που ξεφευγει από την «κλισσε» θεωρησι του δημοσιογραφου της ΝΕΤ και του κου Πουτιν, στη Μοσχα και αλλων παρεμεφερων διαφημιστων.
Χαριν της πληροτητος των αποψεων παρακαλω διαβαστε τη και σημειωστε την δυνατοτητα που εχει η ελλαδα ως προεδρος του ΟΑΣΕ αφ ενός μεν να συνδραμη για την επιτευξι ειρηνης στον Καυκασο, αφ ετερου δε να εκτιμηθη και να συνυπολογισθη αυτή της η συνεισφορα για τα Εθνικα προβληματα που διαιωνιζονται εις βαρος μας.



""Η Ρωσία έδειξε ότι δεν είναι αξιόπιστος εταίρος
Του Τσαρλς Πασκουαλ*
Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να δρα μονομερώς, όπως έμαθαν με επώδυνο τρόπο οι ΗΠΑ στο Ιράκ. Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας αποτελεί τραγικό σφάλμα που θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για τη Ρωσία. Εάν η Μόσχα ερμηνεύει την επιθυμία ανεξάρτητων χωρών, όπως η Γεωργία και η Ουκρανία, να ενταχθούν στην Ευρώπη και τους διεθνείς θεσμούς ως αντιρωσική κίνηση, τότε είναι βέβαιο ότι θα χάσει.
Η Ρωσία έδειξε ότι δεν είναι αξιόπιστος εταίρος και ότι είναι έτοιμη να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο για να πετύχει βραχυπρόθεσμους στόχους. Αυτή η συμπεριφορά θα καταστήσει τη διεθνή κοινότητα διστακτική έναντι της Ρωσίας τη στιγμή που χρειάζεται δυτική τεχνολογία και επενδύσεις για να αναπτύξει τα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, αλλιώς από το 2011 δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης, αλλά ούτε και στις δικές της.
Δεν νοείται σύγκριση με το Κόσοβο διότι εκεί οι Σέρβοι διέπραξαν εθνοκάθαρση και έδιωξαν τους Αλβανούς. Υπήρξε διεθνής συμφωνία, το Κόσοβο παρέμεινε υπό διεθνή έλεγχο για σχεδόν εννέα χρόνια, και σε κάθε βήμα γίνονταν διεθνείς διαπραγματεύσεις για λύση. Η Γεωργία δεν προσπάθησε ποτέ να διαπράξει εθνοκάθαρση, αντίθετα στην Αμπχαζία οι Γεωργιανοί είναι αυτοί που έχουν εκδιωχθεί. Η Ρωσία θα μπορούσε να αναζητήσει κάποιας μορφής διεθνή μηχανισμό από τον ΟΗΕ και όχι να προσφύγει στη βία.
Η ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και να επιχειρήσει να διατηρήσει μια ευρεία ειρηνευτική παρουσία του ΟΑΣΕ στη Ν. Οσετία και την Αμπχαζία με σκοπό την αποτροπή νέων εχθροπραξιών. Χρειάζεται προσωπική διπλωματία, και η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών θα μπορούσε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνδυασμό με την Ε.Ε. Η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει, αλλά θα χρειασθεί να είναι μέρος ενός κοινού μετώπου. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να εκμεταλλευθεί τις όποιες διαφορές. Οσο για την ενεργειακή συνεργασία και τον South Stream, οι Ελληνες πρέπει να αναρωτηθούν πώς η Ρωσία θα γεμίζει αυτούς τους αγωγούς με αέριο εάν δεν έχει εξασφαλίσει δυτικές επενδύσεις.""

(δημοσιευθηκε στην Καθημερινη της Κυριακης)

ΙΑΣΩΝ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δεν μας βγήκε η θεωρία ότι όλα καλά έγιναν στην ψηφοφορία (μα για ΠΟΣΟ μαλάκες περνάτε τους Έλληνες, είπαμε...) και το γυρίσαμε στις αναδημοσιεύσεις άσχετων θεμάτων.

Για το βίντεο κανά σχολιάκι;