Γιατι επιμενουν τοσο οι σκοπιανοι για το ονομα; Ειναι ενα και ενιαιο κρατος τα σκοπια;



Επειδη μπορει καποιοι να αναρωτιουνται γιατι επιμενουν τοσο οι σκοπιανοι για το ονομα ισως πρεπει να θυμομαστε ολοι καποια πραματα που μπορει συντομα να ξαναβγουν στην επιφανεια.
Υπαρχει αυτη τη στιγμη στα σκοπια μια γενια ,νεοι ενθρωποι εως 30 ετων περιπου που εχουν γαλουχηθει με την ιδεα οτι ειναι Μακεδονες.
Αυτο εγινε κυριως μεσα απο την σκοπιανη εκπαιδευση και τα βιβλια τους οπου οι μαθητες μαθαινουν απο μικρα παιδια οτι ειναι Μακεδονες και αρα το πιστευουν.
ΟΛοι αυτοι σημερα θεωρουν οτι αδικουνται απο την Ελλαδα και πραγματικα αισθανονται οτι εχουν δικιο και οτι ενας ισχυρος γειτονας ερχεται να τους παρει με το ετσι θελω κατι που τους ανηκει.
Οι σκοπιανοι επαιξαν με αυτη τη γενια βαζοντας υποθηκη το ιδιο τους το μελλον διοτι τωρα μοιραια ολος αυτος ο κοσμος δεν μπορει να δεχθει τα επιχειρηματα της Ελλαδας και γιαυτο μας μισουν. Μας μισουν αλλα και μας φοβουνται βεβαια.
Παντως η αληθεια ειναι οτι τα σκοπια δεν ειναι ενιαιο κρατος.
Στην πραγματικοτητα συνυπαρχουν μεσα στα σκοπια δυο ξεχωριστοι λαοι οι οποιοι μαλιστα μισιουνται μεταξυ τους οι αλβανοι και οι σλαυοι.
Σε μια η δυο γενιες οι αλβανοι θα κυριαρχουν.
Το ονειρο της μεγαλης αλβανιας που γεννηθηκε στο Κοσοβο δονει τις καρδιες τους και τους ενωνει.
Δεν δινουν δεκαρα για καμμια Μακεδονια.
Τα σκοπια ουσιαστικα σημερα ειναι δυο κομματια.
Οι σκοπιανοι επιμενουν για το ονομα γιατι ετσι νομιζουν οτι θα αποκτησουν ταυτοτητα και θα κρατησουν ενωμενα τα δυο κομματια του κρατους τους.
Αλλα στην προσπαθεια τους να αποκτησουν ταυτοτητα μεσω της διαμαχης για το ονομα κανουν υπερβολες και πεφτουν οι ιδιοι στην παγιδα τους.
Αν δεν συμβιβαστουν με το ονομα ισως συντομα (πιο συντομα απο οτι φοβουνται οι ησκοπιανοι ηγετες) γινουν και διοικητικα δυο κομματια.
Και καλα το ενα θα παει εκει που και σημερα ειναι. Στο Κοσοβο -Αλβανια.
Το αλλο που θα παει?

Σχόλια